Boho Strings Ensemble Photo

Audities

Boho Strings nodigt geïnteresseerde muzikanten graag uit voor een auditie op dinsdag 5 december 2017 voor de volgende posities:

 • Altviool (3)
 • Contrabas (2)

Auditie vereisten

 • 3 solo werken naar keuze (geen piano begeleiding noodzakelijk noch voorzien voor de  auditie)
  • een werk (beweging of volledig werk) van de Barok periode
  • een beweging van een klassiek of romantisch concerto met cadenza
  • een werk (beweging of volledig werk) van een moderne/hedendaagse componist
 • Improvisatie (de kandidate zal gevraagd worden om een korte improvisatie te spelen na het bekijken van een kunstwerk)
 • Interview met leden van Boho Strings’s artistieke comité (in Nederlands, Frans of Engels)

Inschrijvingsvoorwaarden

Gelieve uw sollicitatie via email te versturen voor 28 november 2017 naar regie@bohostrings.com.

 • Sollicitatiebrief
 • CV

Details

Datum: 5 december 2017

Van-tot: 10:00 – 16:30

Locatie: ’t Werkhuys | Zegelstraat 13 | 2140 Borgerhout

Voor meer informatie

Gelieve uw sollicitatie en bijkomende vragen te richten naar regie@bohostrings.com.

 

Florian Leonhard logo

Instrument Day 2017

In samenwerking met Florian Leonhard Fine Violins organiseert Boho Strings voor de tweede keer Instrument Day. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 10:00 tot 15:00 in het Paleis op de Meir.

Op Instrument Day kunnen professionele muzikanten en conservatorium studenten gratis een rijke collectie aan strijkinstrumenten en -bogen komen uittesten, met onder andere verschillende Stradivarius, Guarneri en Guadagnini violen en altviolen en Vuillaume celli. Speciaal dit jaar zal ook de Abergavenny Stradivarius, die tot voor kort door Leonidas Kavakos werd bespeeld, erbij zijn.

Instrument Day is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor meer informatie kan u altijd terecht op info@bohostrings.com.

Audities

BOHO Players breidt uit. We nodigen geïnteresseerde muzikanten graag uit voor een auditie op dinsdag 6 juni 2017 voor de volgende posities:

 • Viool
 • Altviool 
 • Cello 
 • Contrabas

Auditie vereisten

 • 3 solo werken naar keuze (geen piano begeleiding noodzakelijk noch voorzien voor de  auditie)
  • een werk (beweging of volledig werk) van de Barok periode
  • een beweging van een klassiek of romantisch concerto met cadenza
  • een werk (beweging of volledig werk) van een moderne/hedendaagse componist
 • Improvisatie (de kandidate zal gevraagd worden om een korte improvisatie te spelen na het bekijken van een kunstwerk)
 • Interview met leden van BOHO Players’s artistieke comité (in Nederlands, Frans of Engels)

Inschrijvingsvoorwaarden

Gelieve uw sollicitatie via email te versturen voor 26 mei 2017 naar info@bohoplayers.com

 • Sollicitatiebrief
 • CV

Details

Datum: 6 juni 62017

Van-tot: 10:00 – 16:30

Locatie: ’t Werkhuys | Zegelstraat 13 | 2140 Borgerhout

Voor meer informatie

Gelieve uw sollicitatie en bijkomende vragen te richten naar info@bohoplayers.com.

Think Cartoon Image

Geëngageerde bestuurders welkom

BOHO Players vzw is een sociaal-maatschappelijk geëngageerd strijkersorkest met haar thuishaven in Borgerhout. Onze missie is om met kwaliteitsvolle klassieke muziek de fundamentele waarden zoals verdraagzaamheid, duurzaamheid en milieuzorg aan te wakkeren bij het brede publiek, vandaag in België, maar met internationale ambities in de toekomst.

De Raad van Bestuur zoekt hiervoor geëngageerde bestuurders met volgende kwaliteiten:

 • Praktische kennis in dubbele boekhouding voor vzw’s, of
 • Juridische expertise op het vlak van vzw’s en sponsoring, of
 • Pragmatische ervaring in fondsenwerving en het opbouwen van een professioneel netwerk.

Volgende eigenschappen zijn fundamenteel:

 • Een zwak voor klassieke muziek, van barok tot hedendaags met uitstappen naar niet-westerse tradities,
 • Actieve interesse en een gezonde mening over huidige sociaal-maatschappelijke thema’s,
 • Bereid om de handen uit de mouwen te steken voor een ambitieus, groeiend ensemble, samen met een team gedreven collega’s,
 • Deinst niet terug om als ambassadeur uw eigen contacten aan te spreken met het oog op fondsenwerving.

Voelt u zich aangesproken, neem dan contact op met Jorden Van Mechelen via voorzitter@bohoplayers.com.

Florian Leonhard Logo

Instrumenten dagen

In partnership met Florian Leonhard Fine Violins

BOHO Players, in samenwerking met Florian Leonhard Fine Violins, organiseert voor de eerste keer Instrumenten Dagen. Dit evenement zal plaatsvinden in ‘t Werkhuys in Borgerhout op zaterdag 1 oktober 2016, van 10:00 – 16:00, en zondag 2 oktober 2016, van 10:00 – 13:00. Instrumenten Dagen zijn vrij toegankelijk voor conservatorium studenten en professionele muzikanten.

Florian Leonhard Fine Violins staat wereldwijd bekend als een van de meest vooraanstaande instrumenten dealers en ‘bench copy’ specialisten. Ster violisten zoals Maxim Vengerov, Leonidas Kavakos, Daniel Hope en Guy Braunstein vertrouwen op Florian Leonhard voor al hun instrument behoeftes. Voor Instrumenten dagen brengt Jonathan Solars – de New York Shop Manager, een brede selectie van hoog kwalitatieve Duitse, Franse en Italiaanse violen, altviolen en cellos, alsook een aantal bogen. Deelnemers kunnen deze instrumenten individueel uitproberen, en in ensemble verband in lezing van Dvoraks Serenade voor Strijkers, onder leiding van David Ramael, artistiek directeur van BOHO Players.

Voor meer informatie, gelieve Jessica Tortorice, BOHO Players Orkest Manager, te contacteren via info@bohoplayers.com.

D-RADICALIZE! Poster

(DE-)RADICALIZE!

Interactief concert voor het secundair onderwijs (3de tot 6de leerjaar)

Trek ten strijde tegen de radicalisering! Tijdens dit interactief concert stellen we scherp op de ontwapenende rol die muziek kan spelen in het leven van jongeren. Muziek biedt soelaas, versterkt emoties en verlicht groeipijnen. Welke invloed oefent muziek uit op jouw beeldvorming? In een voorbereidende workshop pakken kunst- en muziekpedagogen het thema aan met je leerlingen. De muzikale brainstorm mondt uit in een wervelend concert vol klassieke en hedendaagse muziek van overal. Ondertussen krijgen je leerlingen videobeelden te zien van jonge, Brusselse filmmakers.

In samenwerking met BOZAR en Jeunesses Musicales de BruxellesJeugd en Muziek Brussel

Dinsdag 25 april 2017 om 11:00 

I imagine

Ik stel me een wereld voor waar we niet vechten, waar er geen geweld of haat is, waar er geen wapens zijn om mekaar te kwetsen, een wereld zonder vooroordelen, zonder woede, een wereld waar we ons niet afvragen wanneer de volgende tragische gebeurtenis zal plaatsvinden. Ik stel me een wereld voor vol vrede, liefde, eenheid, geluk, samenhorigheid, vreugde… Mensen die elkaar helpen, een wereld waar iedereen lacht en mekaar knuffelt. Ik zou graag willen geloven dat ik niet te veel een dromer ben, om toch op een dag in zo een wereld te mogen leven. #worldpeace #oneworld


Jessica Tortorice

Strings Attached Photo

Strings Attached

In juni 2009 exploreerde Pierre Anckaert in zijn Suite épicée de rijkdom aan samenwerkingsmogelijkheden tussen een jazzcombo – het Pierre Anckaert Quintet – en een traditioneel kamerorkest. Zo ontstond Suite épicée: een organische mix van Latijns-Amerikaanse invloeden en klassiek repertoire. Het werk werd gecreëerd op het Basilica Festival van Vlaanderen, samen met het Brussels Chamber Orchestra, en enkele maanden later was ook de opname een feit. Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra werd in 2010 gereleased bij Prova Records met de steun van Klara en de Vlaamse Overheid. Na de succesvolle release volgde een tournee van 20 concerten in België en de Verenigde Staten.

pierre_anckaertEn nu is de tijd aangebroken om Strings Attached opnieuw leven in te blazen. Het idee hiervoor kwam tot Pierre toen hij een concert hoorde met David Ramaels nieuw strijkorkest BOHO Players. De twee muzikanten voelden een onmiddellijke connectie en verlangen tot samenwerking. In 2016- 2017 confronteren Pierre, zijn kwartet, David en de BOHO Players de originele arrangementen van Strings Attached met nieuw materiaal. Van daaruit zullen ze werken aan een volledig nieuw project – Strings Attached Revisited – waarin ze de interactie tussen jazz en klassieke muziek op een baanbrekende manier verleggen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen logo

Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met La Captive

Het is BOHO Players’s groot plezier Vluchtelingenwerk Vlaanderen te mogen verwelkomen op onze twee uitvoeringen van La Captive. Vluchtelingenwerk zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging, en verdedigt dagelijks de rechten van mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht. Voor La Captive zal Vluchtelingenwerk drie getuigenissen aanbrengen van vluchtelingen die persoonlijk hun verhaal zullen delen tijdens onze voorstellingen. BOHO Players is dan ook zeer verheugd om ons muzikaal verhaal op deze manier te kunnen verrijken.