La Captive

La Captive, genaamd naar het gelijknamige lied van Hector Berlioz, is het verhaal van een alleenstaande immigrant moeder, die vecht voor een fatsoenlijk leven voor haar en haar kind. Ze wordt geconfronteerd met bureaucratische barrières en vooroordelen, die haar tot de rand van de afgrond brengen. Met de moed der wanhoop gaat ze op zoek naar de innerlijke kracht om haar kind een veilig bestaan te kunnen garanderen.

Evenveel een muzikale als een emotionele reis, brengt dit programma een brede waaier aan muzikale invloeden samen, van Handel, Schubert, Berlioz, Chausson, Saint-Saëns en Piazzolla tot hedendaagse componisten Zaid Jabri, Nabil Benabdeljalil en Salim Dada. Via Vluchtelingenwerk Vlaanderen brengen een aantal vluchtelingen ook persoonlijke getuigenissen over hun ervaringen.

La Captive ontstond als een samenwerking tussen Boho Strings en M HKA, waar Boho Strings ‘ensemble in residence’ was voor het seizoen 2015-16. Voor dit project liet Boho Strings zich specifiek inspireren door de tentoonstelling ‘Democratic Luxury’ rond het werk van de Turkse kunstenaar Hüseyin Bahri Alptekin. Deze tentoonstelling vond plaats in M HKA van 15 oktober 2015 tot 31 januari 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.