Strings Attached

In juni 2009 exploreerde Pierre Anckaert in zijn “Suite épicée” de rijkdom aan samenwerkingsmogelijkheden tussen een jazz combo – het Pierre Anckaert Chamber Ensemble – en een traditioneel kamerorkest. “Suite épicée” werd gecreëerd op het Basilica Festival van Vlaanderen samen met het Brussels Chamber Orchestra. In november 2009 leidde dit tot de opname van Pierre’s tweede album “Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra” op Prova Records. Dit project werd gebracht op 14 concerten in België, 1 in Atlanta (VS) en 3 uitvoeringen op het Crosscurrents Chamber Music Arts Festival in Raleigh (North Carolina, VS).

7 jaren later is het tijd om “Strings Attached” opnieuw te bezoeken. Het idee hiervoor kwam tot Pierre toen hij een concert hoorde met David Ramael’s nieuw strijkorkest Boho Strings. De twee muzikanten voelden een onmiddellijke connectie en verlangen tot samenwerking.

Voor 2016-17 zullen Pierre, zijn quartet, David en Boho Strings de originele arrangementen van “Strings Attached” brengen, alsook nieuw materiaal.